Dvorac Oršić (Muzej seljačkih buna)

Muzej seljačkih buna nalazi se u dvorcu oršićevih u gornjoj Stubici, kao i poznata gupčeva lipa, a ruševine dvorca Franje Tahija nalaze se na uzvišenju iznad crkve u donjoj Stubici.

Saznaj više

Dvorac Miljana (Desinić)

Dvorac Miljana, najslikovitiji barokni dvorac u Hrvatskom Zagorju, potpuno obnovljeni zaslugom vlasnika dr. Franje Kajfeža. U dvorcu se nalaze vrijedne zidne slike astrološkog sadržaja, vrijedna privatna zbirka slika i namještaja. Trenutno omogućen posjet najavljenim grupama posjetioca.

Saznaj više

Dvorac Bežanec (Krapinske Toplice – Pregrada)

Dvorac i perivoj Bežanec nalaze se u Valentinovu nedaleko Pregrade na malom brežuljku u blizini potoka Plemenščine, odakle se vidi pitoreskna Kostelska dolina. Dvorac su izgradili grofovi Keglević krajem 17. st. kao jednokatni četverokrilni objekt s unutrašnjim dvorištem. Kasniji vlasnici bili su Kollenbach, Schlaum-Linden, te Ottonfels-Geschwind.Tridesetih godina 19. st. obnovljen je u duhu klasicizma i …

Saznaj više

Dvorac Trakošćan

Dvorac Trakošćan nastao je u 13. st. i promijenio je nekoliko vlasnika. Tokom stoljeća vlasnici su bili grofovi Celjski, vojskovođa Jan Vitovac, Ivaniš Korvin te podban Ivan Gyulay. Podmaršal Juraj V. Drašković obnavlja zapušten dvorac i okoliš pretvara u romanički perivoj. Danas je dvorac u vlasništvu Republike Hrvatske i u njemu se nalazi muzej sa …

Saznaj više

Dvorac Veliki Tabor (Desinić)

Veliki Tabor, dvor brojnih hrvatskih plemićkih obitelji, jedan je od najbolje očuvanih kasnosrednjovjekovnih i renesansnih utvrđenih gradova kontinentalne Hrvatske. Taj spomenik nulte kategorije smjestio se na 334 m nadmorske visine od kuda se pruža pogled na cijelo Hrvatsko zagorje i dio Slovenije.

Saznaj više

© Copyright 2007-2019 iVIZIJA d.o.o., Krapinske Toplice